Over
L U X . A

Over

Lux.a is een architectenbureau voor residentiële verbouwing en nieuwbouw.
Wij nemen de techniek, interieur, exterieur en de tuin mee in 1 ontwerp.

Wij zijn een klein, maar zeer gespecialiseerd duo die direct in contact staan met de klant. Door onze intensieve samenwerking met onze klanten bedienen wij een selectief aantal klanten tegelijkertijd.

LUX.A ontwerpt woningen die de levensstijl van de gebruikers weerspiegelen. We hanteren een tactische aanpak op verschillende schaalniveaus, waarbij we specifieke elementen centraal stellen in het ontwerp. Deze elementen kunnen variëren van de vorm van een ruimte tot een specifiek meubelstuk of zelfs het uitzicht. We streven ernaar om deze blikvangers optimaal te benutten, zodat we tegelijkertijd op andere elementen kunnen besparen zonder afbreuk te doen aan het ontwerp. Soms kiezen we voor maatwerk, zoals een op maat gemaakte kast, en soms integreren we standaardelementen op zo’n manier dat ze lijken op maatwerk.

Bij LUX.A streven we ernaar om efficiënt waarde toe te voegen aan de woning. We stemmen alles op elkaar af en benadrukken specifieke elementen. Daarnaast gaan we slim om met de beschikbare ruimte en besteden we veel aandacht aan de meest optimale indeling van elke ruimte. Omdat het interieur ook een integraal onderdeel van ons ontwerp is, zorgen we ervoor dat geen centimeter onnodig verloren gaat. Bij LUX.A krijg je dus meer woning voor minder.

Human Centered Design

Het efficiënt indelen van de woning en ruimtes doen we op basis van het ‘human centered design’-concept. We onderzoeken de samenstelling van de gebruikers, hoe ze zich gedragen en welke eisen of wensen er zijn. Niet alleen voor het heden, maar ook voor de toekomst. Op deze manier ontstaat er een idee over de benodigde ruimtes en mogelijke indeling. Van daaruit gaan we stap voor stap verder in het ontwerpproces, de architectuur en de inrichting van de woning. Zo is aan het eind van het ontwerpproces duidelijk hoe de woning eruit komt te zien, wat de indeling is, welke meubels waar komen en hoe de ruimtes worden afgewerkt.

Experience Spaces

Het totaalontwerp van de woning wordt een geheel door eenheid van ruimtes, indeling, kleur en materiaal. LUX.A heeft een minimalistische architectuurstijl. Bij de afstemming streven we naar eenvoud in het ontwerp. Lichtinval, verhoudingen van ruimtes, eenvoudige vormen en een hoog afwerkingsniveau zorgen voor deze beleving. Het samenbrengen van de relatie tussen interieur, exterieur en omgeving resulteert in een totaalbeleving.

End-To-End

Bij LUX.A is het ontwerp pas het begin van het traject. Wij zorgen ervoor dat de woning beleefd wordt zoals hij is ontworpen. Wij zijn betrokken tijdens de financiering en vergunningsaanvraag, maar ook tijdens de bouw. We begeleiden en controleren alle betrokken partijen op kwaliteit, budget en planning. Als architectenbureau gaan we dus echt een paar stappen verder om te zorgen dat u niet eindigt met een mooi ontwerp op papier, maar een fantastische beleving in een prachtige woning.

Lux.A maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.