Projecten

Hof Westpolder Bolwerk Berkel en Rodenrijs

Projecten
  • StatusGebouwd 2018
  • AannemerRIZ Bouw
  • Foto’sDe Nijl Architecten

Bij De Nijl Architecten heeft LUX.A aan het project Gouden Buurten in Berkel en Rodenrijs gewerkt. Hierbij heeft Phylicia een essentiële rol vervuld in de ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk. Als architect was zij verantwoordelijk voor het (technisch) ontwerpen en begeleiden tijdens de uitvoering van de nieuwe gezinswoningen in deze wijk.

Deze rustige woonhof in Westpolder Bolwerk wordt gevormd door 26 gezinswoningen rondom een plantsoen. Het hof is een autovrije veilige verblijfs- en speelplek. Parkeerplekken zijn op twee plekken geclusterd aan de rand van de centrale ruimte, goed bereikbaar via achterpaden. De woningen aan beide zijden van de hof profiteren van dezelfde oriëntatie door de doorzonkwaliteit. De compacte opzet van de entree en de trap maakt het mogelijk een woning te creëren met deze kwaliteit en een ruime leefruimte.

Om in schaal aan te sluiten op de woonhof hebben de woningen aan de hofzijde een lage gootlijn gekregen en een eenvoudige dakkapel. De entrees hebben ’twee aan twee’ een royale en zorgvuldig vormgegeven pergola met stoep als overgang tussen hof en woning. De pergola’s dienen tegelijkertijd als een buitenruimte aan de voorzijde van het huis.

Lux.A maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.