Projecten

Woonhuis Rijswijk

Projecten
  • Statusgebouwd 2021
  • AannemerAllurebouw
  • Foto’sJohn Lewis Marshall

Deze woning is een harmonieus ontwerp tussen design en financiële verantwoordelijkheid om een leefruimte te creëren voor een jong gezin. Met een prefab bouwmethode als basis heeft LUX.A een uniek en betaalbaar huis weten te creëren dat zowel esthetisch als functioneel voldoet aan al hun behoeften.

De ware essentie van dit huis zit in de details. De woning bevat slimme ontwerpkeuzes die zowel praktisch als esthetisch aansluiten. De gevel, met zijn waalformaat zwarte baksteen en diepe voegen, biedt niet alleen een subtiel spel van schaduwen en licht, maar ook lage onderhoudskosten en is duurzaam. Grote ramen, strategisch gepositioneerd rondom de woning, dienen als vensters naar de omliggende natuur. Ze creëren een naadloze relatie tussen binnen en buiten, waarbij de ruimte wordt overspoeld met natuurlijk licht en een gevoel van ruimtelijkheid.

Het interieur toont de kracht van eenvoud, bedacht met een neutraal kleurenpalet. Bij het betreden van de woning wordt duidelijk dat de keuken de sociale hub van het huis is. Als centraal punt fungeert het niet alleen als kookgebied, maar ook als ontmoetingsplek en verbindt het de verschillende leefruimtes.

De grote kasten, strategisch geplaatst en naadloos opgaand in het interieur, dienen als essentiële elementen en bieden voldoende opbergruimte om de ruimtes georganiseerd te houden. De minimalistische trap is het meest opvallende element van dit huis. Het ontwerp van de trap draagt bij aan een gevoel van ruimtelijkheid en creëert aantrekkingskracht door het vele licht dat via het daklicht naar binnen schijnt.

Het meubilair is zorgvuldig gekozen voor zowel comfort als vorm, terwijl subtiele persoonlijke accenten de ruimte een huiselijke sfeer geven.

Lux.A maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.