Projecten

Woonhuis Togo Afrika

Projecten
  • StatusIn ontwikkeling
  • Renders: 3D Designers Associates

In Afrika ontwerpt LUX.A een villa die het verhaal vertelt van een Nederlands/Afrikaanse familie die verhuist naar Togo. Deze woning, gelegen aan een rivier op een perceel van ongeveer één hectare, combineert minimalistisch ontwerp met de omgeving en de levensstijl van het gezin.

De villa, ontworpen met drie volumes die variëren in grootte en hoogte, vormt een harmonieus geheel met het landschap en biedt uitzicht op de omliggende natuur en de rivier. Het ontwerp omarmt rust en ruimte door de ingetogen kleuren en zorgvuldig gekozen materialen die samenkomen.

De L-vormige opstelling van de villa is bedoeld om zowel privacy als openheid te bieden. Aan de ene kant omarmt het de tuin en het zwembad, waardoor een intieme en beschutte ruimte ontstaat. Aan de andere kant opent het ontwerp zich naar een lange voorgevel die een gevoel van afzondering en rust biedt. Deze voorgevel biedt ook voldoende ruimte voor de entree en parkeergelegenheid voor gasten.

De indeling van de woning weerspiegelt de levensstijl van het gezin. De ruime woonkamer met grote ramen en vide vangt veel licht en biedt panoramisch uitzicht. Slaapvertrekken zijn subtiel geïntegreerd in het ontwerp, elk met een eigen badkamer en kastenwand. Dit geeft elk gezinslid persoonlijke ruimte en privacy.

De keuze voor duurzame en lokale materialen benadrukt de verbinding van de villa met het milieu en draagt bij aan het ecologische bewustzijn van de familie. Natuursteen, hout en lokaal vakmanschap worden samengevoegd tot een elegant geheel dat een brug slaat tussen moderniteit en traditie.

Lux.A maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.