Veelgestelde vragen

Wat doet een interieurarchitect?

FAQ

Een interieurarchitect is verantwoordelijk voor het ontwerpen en plannen van functionele en esthetische interieurs voor verschillende ruimtes, zoals woningen en openbare gebouwen. Ze bedenken een concept en visie voor het interieur op basis van de wensen van een klant. Er wordt nagedacht over de indeling, functionaliteit, materialen, kleuren, meubels en verlichting. Voor het uitvoeren van het plan werkt een interieurarchitect samen met andere professionals zoals de architect, aannemer en andere specialisten. Dit zorgt voor een naadloos en geïntegreerd interieurontwerp met het gebouw. Ook voldoet het dan aan de bouwvoorschriften en regelgeving.

Om interieurarchitect te worden volg je een master interieurarchitectuur aan een kunstacademie. Het beroep van interieurarchitect is net als van een architect wettelijk beschermd. Om als interieurarchitect aan de slag te mogen, moet je geregistreerd staan in het Architectenregister.

Bij Lux. architectuur sluit het interieur naadloos aan op de architectuur. In een vroeg stadium ontwerpen wij het interieur samen met de architectuur op strategisch wijze, waardoor er betere keuzes worden gemaakt. Bij ons is de totale beleving van de woning belangrijk. Ook hebben we speciale afspraken met leveranciers voor het leveren van materialen en meubilair.

Gerelateerde vragen

Lux.A maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.