Veelgestelde vragen

Wat doet een architect?

FAQ

Wat een architect doet verschilt per persoon/bureau. In de basis is een architect een ontwerper. Hij bedenkt ruimtelijke plannen en ontwerpvisies voor woningen en  gebouwen. De betere bureaus doen vaak meer dan alleen een plan maken. Zij bewaken ook de kwaliteit van hun ontwerp door het gehele proces (van schetsontwerp tot oplevering) te managen en controleren daarbij alles van techniek tot financiĆ«n.

Als architect heb je veel verantwoordelijkheden en is de studie architectuur aan de universiteit noodzakelijk.

Vooropleidingen zijn bouwkunde of interieurarchitectuur aan de kunstacademie. Tijdens je studie leer je alles over architectuurgeschiedenis, bouwkunde, ontwerptheorie en grafisch ontwerp.

Na de studie volgt er een beroepservaringstraject (BEP) waar afgestudeerde architecten 3 jaar lang werkervaring opdoen als architect bij een architectenbureau. Na deze jaren mag je worden opgenomen in het architectenregister als architect. Alleen dan word je wettelijk als architect gezien, architect is dus een beschermde titel.

Bij Lux.Architectuur ontwerpen we, dienen de bouwaanvragen in en doen de  project- en bouwbegeleiding.

Wat Lux.A meer doet dan andere architecten is ook het interieur, de techniek (audio, video, domotica, IT) en de omgeving meenemen in het ontwerp. Door dit gelijktijdig te ontwerpen zijn de ontwerpen niet alleen op elkaar afgestemd maar kunnen er in een vroeg stadium strategisch worden er betere keuzes gemaakt.

Gerelateerde vragen

Lux.A maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.