Veelgestelde vragen

Wat kost een architect ?/Is een architect duur?

FAQ

Architectkosten variëren vaak. Het verschilt door het soort opdracht en de omvang hiervan.  

Over het algemeen zijn er verschillende manieren waarop architecten hun kosten berekenen.

  1. Percentage van de bouwkosten: In dit geval rekent een architect een percentage van de totale bouwkosten als vergoeding. Dit percentage kan variëren, maar vaak ligt het tussen de 5% en 15%. Dit betekent dat hoe groter het projectbudget, hoe hoger de vergoeding van de architect zal zijn.
  2. Vaste vergoeding: Voor bepaalde projecten kan een architect een vaste vergoeding aanbieden. Dit wordt meestal gebruikt voor kleinere projecten waarbij de omvang en complexiteit goed kunnen worden ingeschat.

3. Uurtarief: Een uurtarief kan ook gehanteerd worden en ligt gemiddeld tussen de €80 en €150 euro.

De kosten van een architect zijn dus maar een klein deel van de totale bouwkosten.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel de kosten van het inhuren van een architect in het begin uitgave zijn, een architect waarde kan toevoegen aan een project door ervoor te zorgen dat het ontwerp efficiënt, functioneel en esthetisch aantrekkelijk is.

Bij Lux.Architectuur is dit aan de orde. Wij proberen door efficiëntie zoveel mogelijk waarde toe te voegen aan de woning. Dit doen we dus onder andere door alles op elkaar af te stemmen en specifieke elementen uit te lichten. Maar ook door slim om te gaan met de beschikbare ruimte. We besteden veel aandacht aan de meest optimale indeling van een ruimte. Doordat ook het interieur onderdeel is van ons ontwerp gaat er geen centimeter onnodig verloren. Bij Lux.A krijg je meer woning voor minder.

Gerelateerde vragen

Lux.A maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.