Veelgestelde vragen

Wat kost een huis bouwen?

FAQ

Wat een woning exact kost hangt af van een aantal aspecten. Grootte, afwerkingsniveau en de compliciteit van het project. Over het algemeen zijn er twee soorten kosten waar u rekening mee moet houden bij het bouwen van een huis: de bouwkosten en de bijkomende kosten. De bouwkosten omvatten de directe kosten voor materialen en arbeid die nodig zijn om het huis te bouwen. De bijkomende kosten omvatten zaken als vergunningskosten, onderzoeksrapporten, architectenhonoraria, kosten voor nutsvoorzieningen, grondkosten, financieringskosten, tuinaanleg en eventuele extra’s of aanpassingen die u wilt laten uitvoeren.

Gemiddeld genomen kunnen de totale kosten voor het bouwen van een huis in 2023 ergens tussen de €1.500 en €2.500 per vierkante meter liggen. Dit is een ruwe schatting en de werkelijke kosten kunnen hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de eerder genoemde factoren.

Gerelateerde vragen

Lux.A maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.