Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een architect, bouwkundige tekenaar en interieurarchitect?

FAQ

In een bouwteam kunnen alle drie de beroepen een toegevoegde waarde hebben.

Wat een architect doet is eerder uitgelegd. Een bouwkundig tekenaar houdt zich bezig met het technisch uitwerken van de ontwerpen woning. Zij maken de gedetailleerde bouwtekeningen, technische informatie voor het project en juridische aspecten.

Een bouwkundige heeft een hbo-bouwkunde opleiding gevolgd, de vooropleiding voor een architectuurstudie.

Daarom zijn er raakvlakken in de werkzaamheden van een architect en bouwkundig tekenaar.

De architect ontwerpt en managed. De bouwkundig tekenaar zet deze ontwerpen om in bouwtekeningen.

Een interieurarchitect heeft interieurarchitectuur gestuurd aan een kunstacademie. Hij doet uitspraken over het interieur van de woning of gebouw. De werkzaamheden kunnen zowel tijdens de bouw plaatsvinden of wanneer de werkzaamheden zijn voltooid. Een interieurarchitect denk na over de ruimtes, routing en beleving van ruimtes met passend meubilair, kleur- en materiaal.

Het beroep van interieurarchitect is net als van een architect wettelijk beschermd.

Om als interieurarchitect aan de slag te mogen, moet je geregistreerd staan in het Architectenregister.

Bij Lux. Architectuur is een totaaladvies aan de orde. Alle disciplines werken mee aan een project. Wij ontwerpen en realiseren woningen volgens een uniek concept genaamd, Holistic Architecture. Dit betekent dat bij ons; de architectuur van de woning, de tuin, ruimtes en inrichting, onderdeel zijn van één ontwerp.

Gerelateerde vragen

Lux.A maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.